Ruangan Carian Isu Lepas dan Terkini Harakah Online

Harakah Online || Harakah Daily || Harakah Online Malaysia

Dapatkan berita berkaitan isu politik terkini Harakah Online TERUS KE INBOX emel anda TANPA HALANGAN!!:

Disediakan khas oleh Harakah Online Info dan Google FeedBurner

Oh Sukan : Pusat Lepak Peminat Berita Sukan

Harakah Online Preview: AES: Tiada perbicaraan, tapi diminta hadir

 25 Dis 2012

 
TAIPING: Perbicaraan kes pertama kesalahan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) di Perak semalam tidak berlaku ekoran Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) tidak mendaftarkan kes tersebut di mahkamah.

Seramai 20 mangsa saman sistem tersebut diminta hadir ke Mahkamah Majistret Taiping semalam, dan hanya lima daripadanya hadir namun dimaklumkan bahawa perbicaraan kes terhadap mereka tidak ada.

Peguam mewakili mangsa, Asmuni Awi berkata, oleh kerana mahkamah mengatakan kes itu tidak didaftarkan bermakna kes itu tidak wujud.

Menurutnya, pihak JPJ sepatutnya memaklumkan lebih awal kepada mangsa saman tersebut agar tidak menimbulkan kesukaran kepada mereka

"Mangsa-mangsa saman yang yang hadir dari jauh seperti Pulau Pinang berasa sangat kecewa dan seolah-olah dipermainkan apabila mengetahui perbicaraan terpaksa dibatalkan.

"Mereka terpaksa menghabiskan wang ringgit, masa dan memohon cuti untuk hadir bicara tetapi mereka kecewa sebaik mendapat makluman daripada mahkamah," katanya ketika ditemui Harakahdaily di luar mahkamah.
untuk berita lanjut, sila klik disini

No comments: